Ollaan asuttu Herra H:n kanssa vuokralla ja olemme tosissamme alkaneet miettimään oman kodin ostamista. Mielummin sitä omaa maksaisi kuin vuokraa.

Haluaisimme omakotitalon. Rakentaminen ei tunnu nyt sopivalta vaihtoehdolta. Herra H on kotoisin pienemmältä paikkakunnalta, ei kuitenkaan aivan maalta. Maalla minä tarkoitan paikkaa jossa on lehmiä yms. Täältä herra H:n kotipaikkakunnalta on matkaa lähimpään kaupunkiin 30 kilometriä, mikä ei mielestäni ole mikään mahdoton matka, varsinkaan jos auto käytössä.

Olemmekin ihailleet yhtä taloa kyseiseltä paikkakunnalta. Se on aivan mahtava, unelmien talo. Talo on hieman vanhempi joten siihen joutuisi tekemään remontin. Talo on kuitenkin mahtavalla paikalla, olisi omaa rauhaa, mutta se ei ole kuitenkaan missään liian syrjässä.
Tässä kyseisessä talossa ei käsityksemme mukaan asu enää ketään, talo on lähinnä kesäkäytössä.
Tässä talossa asui ennen opettajatar miehensä kanssa ja nykyisin talon omistaa heidän kaksi lastaan..
Olemmekin alkaneet miettimään kehtaisiko heiltä mennä kysymään talon myynnistä? Hyvässä lykyssä he myisivät sen ilomielin, muuten tilanne olisi todella epämiellyttävä...

Talo on vain niin unelma, voisin muuttaa siihen heti.

Mietimme Herra H:n kanssa että jos nyt ottaisimme asuntolainan olisimme maksaneet siintä jo hyvän osuuden pois, ellei kokonaan, kun ystävämme vasta alkaisivat miettimään asunnon ostoa..
Vaikka saisimmekin kyseisen talon tai ostaisimme jonkin toisen ei naimisiin meno tulisi vielä kyseeseenkään. Ajan kanssa sitten..

Olen sitä mieltä että jos tätä taloa menisi kysymään ei siinä mitään häviä, eikä se ole keneltäkään pois.. Täytyy vaan miettiä oikea tapa kysyä :)